Otse Postimehest: riigieksamite tulemusi analüüsib Tallinna reaalkooli direktor Ene Saar

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Sihtasutuse Innove avaldatud tänavuste riigieksamite tulemustest selgub, et parimad koolid Treffneri gümnaasium, Tallinna reaalkool ja Gustav Adolfi gümnaasium. Riigieksamite tulemusi analüüsime Tallinna reaalkooli direktori Ene Saarega Postimehe otsestuudios. 

Ene Saare sõnul on nende kooli edu võtmeks töökad ja sihikindlad õpilased ning õpetajad, kes on motiveeritud ja huvitatud. «Eks ikka tööga jõuab tulemuseni,» lausub Ene Saar.

Tegelikult ei pea Ene Saar koolide pingeridade koostamist vajalikuks. «Me saame oma tulemused kätte juba kevadel,» põhjendab Saar. Selle põhjal saavat kool teha ise endale vastavaid järeldusi.

Haridussüsteemi puudutavatest probleemidest toob Ene Saar välja õpetajate puuduse. «Meie õpetajaskond vananeb. Meil on väga suur puudus eelkõige loodusainete, aga nüüd ka juba teistest õpetajatest. Sellega peab tegelema,» kinnitab koolidirektor.

Ene Saarega vestleb saatejuht Toomas Kask veel matemaatika ja Eesti keele eksamitulemustest ning põhikooli lõpueksamitest. «Tänasel hetkel ma pooldan põhikooli lõpueksamite säilimist senisel kujul,» kinnitas Tallinna Reaalkooli juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles