Sweet Spot Festival toob linlased taas merele lähemale

Sweet Spot Festival
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Raudjalg

Juba vähem kui kuu aja pärast toimub Tallinna kesklinna vahetus läheduses esmakordselt linnafestival Sweet Spot, mis täidab kesksuviselt unise pealinna uue rütmi ning kultuurilise hingamisega. 

Lisaks kvaliteetmuusika ja hea toidu pakkumisele ning üleüldisele festivalimeeleolu loomisele on sündmusel täita veel üks oluline ülesanne ja seda eelkõige linnaruumi seisukohast. Kultuurikatla park, mis hõlmab Kultuurikatelt, EKKMi, Pada hoovi ja selle ümbrust, on paljudele põlistallinlastelegi senini avastamata koht. Nimelt selle meeleoluka festivaliga loodetaksegi enam aktiveerida mereäärse ala kasutust, tuua inimesi lähemale siiani kasutult seisvale Linnahallile ja luua kooskõla looduse, urbanismi ja linna-arhitektuuri vahel. 

Foto: Andres Raudjalg

Kuigi mereäärse ruumi näol on tegu Tallinna jaoks olulise ning väärtusliku alaga, on seda piirkonda siiski eduka sündmusruumina senini vähesel määral kasutatud. Selle tühimiku Sweet Spot Festival loodabki täita. On ju tõdetud, et koht eristub anonüümsest paigast või asukohast oma kvalitatiivsete väärtuste poolest – heades kohtades on põhjust ja tahtmist olla. Keili Retter, festivali kunstiline kujundaja tõdeb: „Mulle meeldib tohutult see nägemus, et Linnahalli ümbritsevast ning igapäevaselt parklana kasutusel olevast alast saab inimeste kohtumispaik, kus autod ja kasutamata territoorium asendatakse hea muusika ja toredate inimeste kohaloluga.“

Foto: Andres Raudjalg

Just sündmused ongi sageli linnaruumiga suhestumise võtmeks. Olles ise osaline millestki meeldejäävast, tekib ka eriline äratundmine ning seotus ürituse asukohaga. Seega on mereäärse ruumi mitmekesine kasutus üheks alustalaks linnast hooliva kodaniku harimisel, aga ka turistidele Tallinna kui atraktiivse sihtkoha tutvustamisel. Läbi positiivsete emotsioonide kogemise on võimalik luua „õnnelik ruum“, mis kannab endas inimsõbraliku keskkonna väärtuseid ka pärast konkreetse sündmuse toimumist. „Sweet Spot Festivali ala muudetakse ühtseks keskkonnaks, kus külastajal on võimalus ka endal valida, millele või kellele ta enda tähelepanu suunab. Samas elavdab selline kunsti ja kultuuri propageeriv festival Tallinna loovat atmosfääri ning nii mõnegi festivalikülalise jaoks avaneb tänu sellele linn kahtlemata täiesti uues valguses,“ selgitab Retter. 

Kindlasti on linnafestivali asukoha üheks boonuseks ka asjaolu, et tavapärase festivalikülastustega kaasneva telkimis- ja majutusmure saab Sweet Spot Festivali külastades unustada. Pealinna keskuse vahetu lähedus annab võimaluse igal külalisel pärast meeleolukat sündmust minna melust välja puhkama koju või mugavasse majutusasutusse, mida Tallinnas küllaldaselt jagub. 

Vaata droonivideost, kus täpselt festival toimuma hakkab: 

Sweet Spot Festival toimub 27.–28. juulil Tallinnas Kultuurikatla pargis. Esinevad London Grammar, Roisin Murphy, Mew, Jose Gonzalez, Ewert and The Two Dragons, Trad.Attack!, 5'Nizza, Tom Odell ja paljud teised. Uuri lähemalt festivali kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles