Sten Teppan Sweet Spotist: tordi ja kirsi osas on valik mõnusalt keeruline

Sweet Spot Festival
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Morten Nygaard

Tunnustatud muusikaajakirjanik Sten Teppan peab Sweet Spoti esinejatenimekirjast üheks põnevaimaks bändiks Taani ansamblit Mew.

“Maailmas on mõned laulud, mida võiks kogeda kontserdil. Üks niisugustest on Taani bändi Mew "156". Oma süngevõitu lüürika, kuid samal ajal kristallkarge heliatmosfääriga sobib see laul, ja tegelikult kogu bändi looming, suurepäraselt siia Põhjala servale meie suveöösse kajama,” kinnitab Teppan.

Bändiliikmed ise on oma stiili iseloomustanud kui indie-staadionimuusikat ning kuulajad nõustuvad – bändi looming on eepiline, kuid mitte ülepaisutatud, pisut unelev äikesetormi pop.

“Mew on minu arvates saavutanud kaks ülimat eesmärki, mida bänd võib soovida,” räägib Teppan. “Need on unikaalne kõla ja pühendunud grupp fänne, kellest suur osa pole kunagi Taanis käinud. Kahtlustan, et Mew noodid kõnetavad ka eestlaste meeleolemist erilisel moel.”

“Aga nagu ülejäänud avalikustatud esinejate nimekiri näitab, jääb tordi ja kirsi küsimus ikkagi igaühe enda lahendada,” lisab ta. “Valik on mõnusalt keeruline!”

Sweet Spot Festival toimub esmakordselt sel suvel, 27.-28. juulil Tallinnas, Kultuurikatla pargis. Piletid on müügil festivali kodulehel ja Piletilevis ning esinejate nimekiri täieneb juba järgmisel nädalal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles